Юрій Повх та Валерія Пискун - титуловані харківські каратисти, тренери та ідейні натхненники міського клубу карате “Фудокан”. З першого дня війни спортсмени перекваліфікувались на волонтерів і допомагають військовим, поліцейським і добровольчим формуванням.

Валерія Пискун – чемпіонка Європи та світу з двох стилів карате, член збірної команди України та дитячий тренер. Юрій Повх (сам в минулому титулований спортсмен), – наставник каратистки і президент харківського клубу "Фудокан". Разом з однодумцями спортсмени з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну допомагають військовим, які захищають Харків.

Історія волонтерства Валерії Пискун і Юрія Повха розпочалася з посту у Фейсбук, коли каратисти змогли зібрати кошти і придбати для бійців Нацгвардії більше сотні карематів і спальних мішків. Після цього вони зосередили свою увагу на допомозі саме військовим.

Зараз волонтери опікуються 92-ю бригадою ЗСУ, іноземним легіоном, спецпідрозділом "Кракен", добровольчим батальйоном "Фрайкор", бійцями тероборони та іншими формуваннями, які базуються на території Харкова та області. Спортсмени постійно здійснюють виїзди у Циркуни, Золочів, Малу Рогань, Руську чи Черкаську Лозову та інші населені пункти поблизу лінії розмежування. Окрім необхідного спорядження допомагають військовим ще й обідами.

"Під час наших виїздів ми бачили багато людського горя, перечікували обстріли у бліндажах, потрапляли у ДТП і під обстріл Градами. Але, незважаючи на це, наша команда буде поруч із захисниками Харкова до перемоги!", – підкреслив Юрій Повх.

Також найближчим часом спортсмени сподіваються повернутися до тренувань. До цього часу заняття спортом були неможливі, бо у залі "Фудокану" вибиті вікна. Зараз, паралельно з волонтерською діяльністю, каратисти займаються обладнанням нового приміщення.